Zorgverzekering en Fysiotherapie in 2023 | Waar moet u op letten

Ongetwijfeld heeft u onderhand weer berichten ontvangen over uw zorgverzekering in 2023. Omdat er jaarlijks nog wel eens wat verandert willen wij u graag met dit bericht hieraan helpen herinneren. Allereerst, is het belangrijk om te weten dat Aalstzorg contracten heeft met bijna alle verzekeraars. Daarnaast is het ook goed om te weten dat u zonder doorverwijzing ook terecht kunt bij onze fysiotherapeuten in Zwolle en Kampen. 

Helaas is fysiotherapie maar gedeeltelijk opgenomen in het basispakket. Fysiotherapie is op de volgende manieren opgenomen in de basisverzekering:

  • Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed.
  • Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgen.
  • 18 jaar of ouder en u heeft een chronische aandoening. In dit geval krijgt u fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaalt u dus zelf.
 Bron: rijksoverheid.nl

Vanuit de wet is er een lijst samengesteld waar alle chronische aandoeningen op staan, deze vindt u hier. Zonder chronische aandoening wordt fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het is dus verstandig om te kijken welke aanvullende verzekering het beste bij u past.

Bent u al aanvullend verzekerd? Check dan of het aantal behandelingen wat vergoed wordt verandert in 2023. Het komt helaas wel eens voor dat een verzekeraar minder behandelingen vergoed binnen eenzelfde pakket in het nieuwe jaar. Een handig middel om meer te weten te komen over de verschillende zorgverzekeringen, is het gebruiken van een vergelijkingssite zoals independer.nl. Daarnaast kunt u ook altijd op de website van uw zorgverzekeraar kijken of direct contact met ze opnemen.

Heeft u nog andere vragen, kunt u altijd contact opnemen met onze backoffice. Ook in 2023 staat Aalstzorg fysiotherapie voor u klaar in Zwolle en Kampen!

Het Aalstzorg Team