Sportfysiotherapie bij Aalstzorg

Weer kunnen sporten met een fit lichaam en gezonde geest

Aalstzorg werkt samen met verschillende sportclubs en verenigingen om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven bewegen in de sport. Daarnaast begeleiden wij ook sporters die op prestatieniveau een sport beoefenen.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van sporters met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Sportfysiotherapie is erop gericht om zowel topsporters als recreatieve sporters van alle leeftijden optimaal te kunnen laten sporten.  De sportfysiotherapeut heeft als doel:

  • Het voorkomen van blessures (preventie)
  • Het herstellen van het zo goed mogelijk sportief functioneren (return to train/play)
  • Bijdragen aan verbetering van sportprestaties (performance)

Wat doet een sportfysiotherapeut?

Bij binnenkomst zal de sportfysiotherapeut naar aanleiding van je klacht een lichamelijk onderzoek uitvoeren, inclusief sportspecifieke beweeganalyses. Na het onderzoek zal de sportfysiotherapeut het klachtenpatroon toelichten, waarna de behandeling gestart kan worden. De sportfysiotherapeut geeft vervolgens begeleiding en advies om het sporten weer zo verantwoord mogelijk op te bouwen en daarmee toekomstige blessures te voorkomen.

Met welke vragen kan ik bij de sportfysiotherapeut terecht? Wanneer je vragen hebt over of hulp nodig hebt bij:

  • Een sportblessure
  • Revalidatie na een operatie of ziekte
  • Over preventie van klachten
  • Begeleiding of opstellen van een revalidatie- of trainingsprogramma
  • Het hervatten van sporten
  • Het analyseren van trainingswijzen of beweegpatronen, zoals hardlooptechnieken, sprongtechnieken en werptechnieken
  • Begeleiden van sporters/teams

Verbeteren van (top)sportprestaties

Aalstzorg benadert je sportgerelateerde klacht vanuit een totaalconcept, waarbij gekeken wordt naar de lichamelijke, psychische en sociale aspecten rondom jouw klacht. Door de nauwe samenwerking binnen de praktijk tussen fysiotherapeuten, de manueel therapeut en master sportfysiotherapeut is de geleverde zorg en revalidatie van hoge kwaliteit.

De praktijk heeft de mogelijkheid tot het maken van een echo, waarmee aanvullend aan het lichamelijk onderzoek de aard en ernst van de klacht in beeld kan worden gebracht. Dit kan helpen meer sturing te geven aan de juiste therapie. Daarnaast maken wij gebruik van moderne training en behandeltechnieken waaronder shockwave en dry needling, wat maakt dat de sporter altijd een zo goed mogelijke zorg kan verwachten.
Al onze praktijken zijn voorzien van voldoende oefen- en trainingsruimte, waar revalidatieprogramma’s en sportspecifieke training gericht op jouw hulpvraag plaats kunnen vinden. Aalstzorg fysiotherapie werkt ook nauw samen met de afdelingen sportgeneeskunde en orthopedie van ISALA. Daarnaast zijn wij als praktijk verbonden met de onderstaande sportverenigingen in Kampen en Zwolle.

Voetbalvereniging DOS Kampen/Acrogym Wilhelmina Kampen/Hockeyclub Zwolle/CSE Landstede

Maak een Afspraak