Ondersteuning

Deze manier van tapen ondersteunt en activeert de lichaamseigen herstel-mechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken.

Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape, waardoor ook in de (top)sport steeds meer gebruik wordt gemaakt van het Medical Taping principe.

De elastische, door ons gebruikte, tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal.

Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen, wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de gebruikelijke behandeling van een half uur. Omdat deze tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens het douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.

Maak een Afspraak