Deze week brengen wij sportfysiotherapie aan het licht bij Aalstzorg fysio-manuele therapie. Wij merken dat mensen soms niet weten wat een bepaalde behandeling is of waarvoor het goed kan helpen. Daar helpen wij u graag verder mee door de juiste informatie te verschaffen.

Wat is Sportfysiotherapie?

Bij Aalstzorg fysio-manuele therapie zien wij zoals de naam het al zegt een hoop sporters met klachten en of blessures. Sportfysiotherapie bij Aalstzorg zorgt ervoor dat sporters zonder blessures kunnen sporten in de omgeving van Zwolle en Kampen.

Een sportfysiotherapeut is iemand met een master, net zoals een manueel therapeut die manuele therapie beoefent. Een sportfysiotherapeut heeft na de algemene opleiding fysiotherapie drie jaar doorgestudeerd om extra expertise op te bouwen. Naast het behandelen van sportklachten geeft de sportfysiotherapeut ook advies op het gebied van preventie en voorbereiding. Wilt u meer weten over sportblessures in het algemeen? Kijk dan eens op de website van de Zorgwijzer over blessures.

Waarvoor kan sportfysiotherapie bij Aalstzorg helpen?

Sportfysiotherapie kan toegepast worden binnen alle vormen van sport. Sprekend over sportfysiotherapie in Zwolle en Kampen (waar Aalstzorg actief is), zien wij een hoop verschillende klachten. Toch benieuwd met welke klachten u bij een sportfysiotherapeut terecht kan? Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Last van knieën tijdens het hardlopen of andere sport waar veel gerend wordt.
  • Het oplopen van een verdraaide knie tijdens sporten.
  • Een hamstringblessure of revalideren van een hamstringblessure.
  • Schouder uit de kom.
  • Kruisbandblessure
  • Last van de meniscus.

Herkent u zich in een van de klachten hierboven of wilt u meer informatie? Dan helpen wij u graag verder!

Maak een afspraak

Sportfysiotherapie in Zwolle en Kampen

Aalstzorg fysio-manuele therapie biedt sportfysiotherapie aan in zowel Zwolle als Kampen. Binnen ons team is Lisa Groot-Koerkamp de sportfysiotherapeut waar u terecht kunt. Aalstzorg organiseert een Blessurespreekuur in Zwolle en Kampen op de maandagavonden. Hier kunt u vrijblijvend terecht voor een eerste kijk op de klacht. Via deze link kunt u zich daarvoor inschrijven.

Naast het bovenstaande organiseren wij ook informatieavonden voor verenigingen of andere plekken waar mensen samenkomen. Hier vertellen wij meer over blessures en het voorkomen van blessures tijdens sporten.

Op onze pagina voor sportfysiotherapie is extra informatie en een blik op wat wij allemaal doen om blessures te voorkomen te vinden. Wilt u nog meer weten? Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 038-4535383 en altijd bereiken via de mail: info@aalstzorg.nl

Maak een afspraak