Deze week staat manuele therapie in de ‘specialisme spotlight’ van Aalstzorg fysio-manuele therapie. Aangezien er binnen de fysiotherapie erg veel specialismen en soorten fysiotherapie aan bod komen, lichten wij deze graag voor jullie toe. 

Wat is manuele therapie bij Aalstzorg?

Waar algemene fysiotherapie zich richt op de spieren in uw lichaam richt de manueel fysiotherapeut zich juist op de gewrichten van het lichaam. Een gewricht is bijvoorbeeld uw heup of de schouder en zorgt ervoor dat u uw armen en benen kunt buigen, bewegen en draaien. Het kan dus gebeuren dat je last krijgt van uw gewricht(en) door de constante wrijving tussen twee botten. 

Tijdens een behandeling van een manueel therapeut worden de gewrichten in beweging gebracht. Door het gewricht in beweging te brengen en dit te ondersteunen met het bewegen van andere lichaamsdelen zijn de effecten vaak direct merkbaar. Een manueel therapeut heeft een opleiding, ná de algemene fysiotherapeut opleiding, van drie jaar gedaan.
Door deze opleiding is een manueel therapeut in staat beter te helpen bij ingewikkelde klachten. Voor nog meer informatie omtrent manuele therapie kunt u ook altijd de informatie vanuit het KNGF lezen via: https://www.kngf.nl/article/vak-en-kwaliteit/specialisatie/beroepsinhoudelijk-verenigingen/manuele-therapie

Waarvoor kan manuele therapie helpen?

Kort gezegd: manuele therapie bij Aalstzorg kan helpen bij alle klachten rondom uw armen, benen, gewrichten en wervelkolom. Om het wat duidelijker te maken, nog wat veel voorkomende klachten waar wij u met manuele therapie bij kunnen helpen:

  • Een stijve rug met bijvoorbeeld daarbij ook hoofd-en nekpijn.
  • Duizeligheid gedurende de dag.
  • Last van de schouder of zelfs hevige schouderklachten.
  • Last van een tenniselleboog.
  • Slecht kunnen bewegen (eten) door pijn aan de elleboog.
  • Rugpijn tijdens zitten of staan.

Herkent u zich in een van de klachten hierboven? Dan helpen wij u graag verder!

Manuele therapie in Zwolle en Kampen

Aalstzorg fysio-manuele therapie biedt manuele therapie aan in zowel Zwolle als Kampen. Ons team bestaat op het moment van schrijven uit twee gespecialiseerde manueel therapeuten. Dit zijn Ron van Aalst en Jonathan Tromp. Beide hebben zij al veel ervaring met verschillende klachten. Naast het behandelen van bijvoorbeeld uw rugklachten, kijken wij ook naar de oorzaken om dit in de toekomst te voorkomen.

Op onze pagina voor manuele therapie is nog meer extra informatie te vinden. Wilt u nog meer weten? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 038-4535383 en altijd te bereiken via de mail: info@aalstzorg.nl