Deze week zetten wij arbeidsfysiotherapie in de spotlight van Aalstzorg fysio-manuele therapie. Aangezien er binnen de fysiotherapie erg veel specialismen en soorten fysiotherapie aan bod komen, lichten wij deze graag voor jullie toe. Deze week is arbeidsfysiotherapie aan bod.

Wat is Arbeidsfysiotherapie?

Arbeidsfysiotherapie richt zich op alle lichamelijke klachten rondom uw spieren en gewrichten die tijdens het werken of op werk kunnen ontstaan. Denk hierbij aan te veel of slecht tillen of een ongezonde houding wat veel voorkomt bij kantoorwerk. Een arbeidsfysiotherapeut heeft naast de algemene opleiding fysiotherapie een extra cursus gevolgd om arbeidsfysiotherapie te kunnen toepassen.

Niet kan een arbeidsfysiotherapeut goed zijn voor de werknemer maar ook de werkgever kan er baat aan hebben. Denk aan het verminderen van ziekteverzuim of meer werkplezier creëren op de werkvloer. Kijkend naar de werkvloer en de werkhouding zijn hier verschillende richtlijnen voor, deze richtlijnen neemt de arbeidsfysiotherapeut altijd mee in zijn of haar advies.

Nog meer informatie gewenst? Kijk dan vooral even op de website van het KNGF via deze link.

Waarvoor kan Arbeidsfysiotherapie bij Aalstzorg helpen?

Arbeidsfysiotherapie zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld geen last van de rug tijdens werk heeft. Daarnaast kan arbeidsfysiotherapie helpen voor het juist inrichten van werkplekken. Vanuit Aalstzorg geven wij hierin advies en kunnen wij ook helpen bij u op locatie. Voor werkgevers is het ook mogelijk om voor het hele bedrijf of een specifieke afdeling te helpen.

Kortom u kunt, onder andere, met de volgende klachten op het werk bij Aalstzorg in Zwolle en Kampen terecht voor fysiotherapie:

  • Instructietrainingen op en over werkplekken.
  • Re-integratie van medewerkers na langdurig ziek zijn.
  • Werkplekonderzoeken op locatie.
  • Behandelen van rug, nek- en schouderklachten die op werk ontstaan.
  • Voorkomen van klachten door informeren van medewerkers.
  • Instellen en afstemmen van werkplekken voor een ergonomische houding.

Herkent u zich in een van de klachten hierboven of wilt u meer informatie? Dan helpen wij u graag verder!

Maak een afspraak

Arbeidsfysiotherapie in Zwolle en Kampen

Aalstzorg fysio-manuele therapie biedt arbeidsfysiotherapie aan in zowel Zwolle als Kampen. Binnen ons team is Mike Kerstens de arbeidsfysiotherapeut waar u terecht kunt. Naast de vestigingen van Aalstzorg in Zwolle en Kampen komen wij ook aan huis of direct naar de werkplek. Vanzelfsprekend bieden wij ook andere vormen van fysiotherapie aan in Zwolle en Kampen.

Op onze pagina voor arbeidsfysiotherapie is extra informatie te vinden. Wilt u nog meer weten? Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 038-4535383 en altijd bereiken via de mail: info@aalstzorg.nl.

Maak een afspraak