Atletiek Academie Zwolle gaat samenwerking met Aalstzorg fysio- en manuele therapie aan

Op maandag 20 maart 2023 hebben Ronald Huethorst van de Atletiek Academie Zwolle, Lisa Groot Koerkamp en Quinten van Aalst van Aalstzorg fysio-en manuele therapie hun handtekening gezet onder de samenwerking.

Bijdragen bij de ontwikkeling van prestaties

Aalstzorg gaat de aangesloten sporters van Atletiek Academie Zwolle ondersteunen en begeleiden bij sport gerelateerde klachten en blessures. Het doel van de samenwerking is niet alleen het sneller kunnen schakelen met de fysiotherapeut bij het ontstaan van blessures, maar ook om blessureleed te voorkomen in de toekomst.

Door de samenwerking te beschrijven staan er nu concrete afspraken zodat het duidelijk is waar spelers en trainers terecht kunnen. Hierdoor ontstaat er een duidelijke communicatielijn waardoor er snel geschakeld kan worden bij acute klachten of andere sport gerelateerde vraagstukken.

‘’Naast snel reageren op vragen denken wij ook mee over de manier van trainen met oog op het herstel en de belastbaarheid van de sporters.’’ – Aldus Lisa Groot Koerkamp.

De samenwerking zorgt er ook voor dat er jaarlijks geïnventariseerd wordt naar eventuele vraagstukken of behoeften vanuit de Academie waarbij de fysiotherapeuten van Aalstzorg kunnen helpen. Door topatletiek vanuit de Atletiek Academie te verbinden met een vaste partner voor fysiotherapie in Zwolle kan er beter worden bijgedragen aan de ontwikkeling van prestaties en plezier in de sport. Waar de doelstelling van Aalstzorg het in beweging brengen en houden van mensen is, sluit deze naadloos aan op de doelstelling van de Atletiek Academie.

Atletiek Academie Zwolle en Aalstzorg

Wilt u meer weten over fysiotherapie in Zwolle of over sportfysiotherapie in Zwolle? Kijk dan vooral op deze pagina. Wilt u meer weten over Atletiek Academie Zwolle, kijk dan eens op de website via: www.atletiekacademiezwolle.nl