Schouderklachten

Pijn in de schouder (schouderklachten) is een van de meest voorkomende lichamelijke klachten die wij in de praktijk zien. Pijn in de schouder kan verschillende oorzaken hebben zoals:

  • Schouderklachten door een verkeerde houding
  • Klachten aan de schouder door overbelasting
  • Last door verhoogde spierspanning
  • Schouderklachten na een val of ongeluk
  • Overbelasting van de schouder tijdens het sporten.

Door aanhoudende pijn gaat u uw arm vaak anders gebruiken en raken de spieren die u juist moeten beschermen, verzwakt. Het is daarom belangrijk om snel weer te werken aan het herstel van de schouderklachten zodat u niet gewend raakt aan een ‘verkeerde’ manier van bewegen.

Wij zien ook mensen met stress door schouderklachten in onze praktijk. Daarom is het naast het herstellen van de pijn in de schouder ook belangrijk om schouderklachten in de toekomst te voorkomen. Onze fysiotherapeuten kunnen u goed helpen bij zowel het herstellen als het voorkomen van pijn in de schouder.

Maak een afspraak

Schouderklachten en Fysiotherapie

Doordat wij bij Aalstzorg veel verschillende behandelmogelijkheden hebben om uw schouderklacht te verminderen, kunnen wij u goed helpen. De fysiotherapeut van Aalstzorg gaat eerst samen met u kijken naar de oorzaak en bepaalt daarna wat voor u de juiste behandeling is voor uw schouderklacht. Daarin staat de klacht en uw persoonlijke situatie centraal. Samen kijken wij naar de juiste oplossing voor u en stippelen wij zo het pad van herstel uit.

Heeft u bijvoorbeeld schouderklachten na een val? Dan kijken wij niet alleen naar de pijn, maar ook hoe u kan voorkomen om in de toekomst te vallen.

De fysiotherapeuten van Aalstzorg kunnen bij de behandeling ook oefeningen meegeven om de spieren rondom uw schouder verantwoord te trainen. Door op de juiste manier te bewegen en te oefenen wordt de doorbloeding rondom uw schouder aangezet wat weer belangrijk is voor een spoedig herstel.

Maak een afspraak

Wilt u meer algemene informatie over schouderklachten? Dan verwijzen wij u graag naar de de website van thuisarts.nl