Rugklachten Bovenrug

Rugklachten in de bovenrug, ook wel hoge rugklachten genoemd, kunnen ervoor zorgen dat u minder prettig beweegt of alleen met pijn kunt bewegen. Daarnaast kunnen klachten in de bovenrug ervoor zorgen dat u hoofdpijn of migraine krijgt. Een derde gevolg van rugklachten zijn nekpijn en pijn in de armen. 

Wanneer iemand last heeft van hoge rugklachten, horen wij vaak dat iemand pijn heeft tussen de schouderbladen, onder of midden in de nek of bijvoorbeeld ter hoogte van de ribbenkast en de longen. Dit gaat vaak gepaard met een scherpe pijn in de rug of stijfheid na zitten en/of slapen. Rugklachten in de bovenrug kunnen verdeeld worden in Acute Hoge Rugklachten (tot 6 weken), Subacute Hoge Rugklachten (6 tot 12 weken) en Chronische Hoge Rugklachten (meer dan 12 weken).

Samenvattend: rugklachten in de bovenrug kunnen zeker geen pretje zijn. Gelukkig kunnen wij u daarbij helpen!

Maak een afspraak

Oorzaken van rugklachten in de bovenrug

Net zoals bij lage rugklachten, kunnen klachten in de bovenrug het gevolg zijn van een slechte houding. Denk hierbij aan een verkeerde houding tijdens het werk of juist als u ontspant. Eigenlijk gek, want waar u denkt te ontspannen, doen uw spieren dat bij een verkeerde houding niet. Juist doordat de spieren moeten blijven werken tijdens een verkeerde houding, raken ze overbelast en gaan ze pijn doen. Andere oorzaken van hoge rugklachten zijn:

  • Het langdurig gebruiken van dezelfde arm zonder afwisseling
  • Veel boven je hoofd werken, ook wel ‘boven je kracht’ werken genoemd
  • Veel spanning en of stress
  • Rugklachten door Zwangerschap
  • Veel en te zwaar tillen

Naast bovenstaande oorzaken kunnen klachten in de bovenrug ook plotseling ontstaan. Dan schiet als het ware de pijn er opeens in. Indien dat gebeurt en u na 24 uur nog steeds last heeft, is het slim de fysiotherapeut te bellen en ernaar te laten kijken.

Fysiotherapie bij rugklachten in de bovenrug

Ons team van fysiotherapeuten bij Aalstzorg kunnen u helpen bij de klachten in de bovenrug. Samen met u wordt er gekeken naar de oorzaak en een oplossing voor de rugklachten. Bij Aalstzorg is het onze missie om u in beweging te brengen en te houden. Wilt u meer weten over rugklachten in de onderrug, klik dan hier!

Maak een afspraak