Hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Meestal is het een onschuldige klacht. Komt het echter regelmatiger voor dan kan het uw dagelijkse werk en leven flink belemmeren. De manueel therapeut kan samen met u beoordelen wat de mogelijke oorzaak is en vaak verlichting brengen bij verschillende vormen van hoofdpijn zoals spierspanningshoofdpijn en hoofdpijn die veroorzaakt wordt vanuit de nek (cervicogene hoofdpijn).

Spanningshoofdpijn

Heeft u het gevoel dat u een band om uw hoofd heeft? Heeft u ook schouderklachten of nekklachten? Trekken deze door naar het hoofd? Voelt uw hoofd zwaar en moe en heeft u last van een dof drukkende hoofdpijn? Waarschijnlijk heeft u dan hoofdpijn door verhoogde(spier)spanning of stress.

De oorzaak van deze hoofdpijn ligt vaak in een hoge spierspanning in bijvoorbeeld de nek of schouders. Het kan verschillende oorzaken hebben. Stress, vermoeidheid, maar ook een verkeerde houding( bv verkeerde (hard)loop- of fietshouding) kunnen hoofdpijn, schouder- en nekklachten veroorzaken. Bij stress en overbelasting spannen de spieren aan waardoor de bloedcirculatie wordt belemmerd. Dit veroorzaakt hoofdpijnklachten.

Cervicogene hoofdpijn

Bij cervicogene hoofdpijn ligt de oorzaak vaak bij een probleem in de nek
De fysiotherapeut/ manueel therapeut adviseert en behandelt bij spanningshoofdpijn en kan waar nodig oefeningen meegeven om uw spieren te versterken, zodat klachten verdwijnen of verminderen. Neem voor advies contact op met de praktijk.

Maak een afspraak