Omgaan met Chronische Pijn

Chronische pijn is vaak een ingewikkeld probleem en ook niet altijd lichamelijk te verklaren. Vaak is er een verstoring van de systemen in het lichaam die zorgen voor de verwerking van de pijn.

Pijnprikkels kunnen daardoor verkeerd verwerkt worden en vervolgens kan het lichaam hiervoor overgevoelig raken. De aanpak is per persoon erg verschillend en zal dan ook voor u op maat samengesteld worden.

De behandeling

  • Uitleg over pijn. U krijgt uitleg hoe pijn werkt in ons lichaam en wat er aan de hand is bij chronische pijn. Ook geven wij u inzicht wat een goede of slechte invloed heeft op pijn.
  • Samen zoeken naar de beste manier om met chronische pijn om te gaan. Moet ik juist door de pijn heen, of moet ik altijd stoppen wanneer ik pijn ervaar? Wat is een verstandige manier om met de pijn om te gaan?
  • Het verbeteren van algehele conditie. Door chronische pijn kunt u minder plezier hebben bij (lichamelijk) actief zijn, bewegen en sporten. Daardoor kunnen uw conditie en weerstand minder worden. Op de lange termijn kan dit juist ervoor zorgen dat u extra gevoelig wordt voor pijn. Samen met de fysiotherapeut wordt een plan gemaakt om de conditie op te bouwen. Dit gebeurt stapsgewijs, zodat we zeker weten dat het lichaam dit aan kan.
  • Hervatten van activiteiten. We kijken naar activiteiten die voor u belangrijk zijn. Dit kunnen dagelijkse dingen zijn zoals het doen van huishoudelijke taken, maar ook weer rustig aan opbouwen van extra beweeg-en/of sportactiviteiten.
  • Aanpassingen doen in de belasting die u van uzelf vraagt. U krijgt advies en inzicht, hoe om te gaan met de dagelijkse belasting die u van uzelf vraagt. Ook dit kan helpen bij het onder controle krijgen van uw pijnklachten.

Heeft u last van chronische pijn? Wilt u hier meer over weten, of wilt u handvaten om beter met chronische pijn om te gaan? De behandelingen bij Aalstzorg (intake en de behandelingen) worden vergoed via de aanvullende verzekering. Daarvoor heeft u dus een aanvullend pakket nodig.

Maak een afspraak