De juiste begeleiding en behandeling

In onze praktijk zien wij veel verschillende klachten. Met onze expertise kunnen de fysiotherapeuten van Aalstzorg samen met je kijken naar de bron van de klacht en deze vervolgens op een juiste en efficiënte manier aanpakken.

Onderstaand een aantal van de veelvoorkomende klachten. Vanzelfsprekend kunt u altijd contact opnemen en de klacht met de fysiotherapeut bespreken. Ervoor zorgen dat u zich weer goed voelt, dat is ons doel.

Knieklachten

Heeft u last van uw knieën tijdens bijvoorbeeld lopen of zitten? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Aalstzorg kijkt samen met u naar de oorzaak en helpt u verder met de juiste aanpak.

Rugklachten

Rugklachten kunnen u flink beperken in het dagelijks leven. Met de expertise van Aalstzorg op het gebied van Algemene fysiotherapie en Manuele therapie kunnen wij u verder helpen.

Schouderklachten

Bij nek-en schouderklachten heeft u vaak pijn in en rondom uw nek, schouders, armen, rug of het hoofd. Dit kan komen door bijvoorbeeld zwaar werk, een verkeerde beweging of houding.

Claudicatio Intermittens

Voelt u pijn, kramp of vermoeidheid in uw benen na een stukje lopen? Moet u regelmatig even stilstaan om pijn in de benen te laten zakken? Dit kan wijzen op etalagebenen met een medische term claudicatio intermittens.

COPD longklachten

Heeft u last van hoestbuien en bent u benauwd als u de trap oploopt? Heeft de dokter u de diagnose COPD voorgehouden? Dan heeft u misschien de neiging om lichamelijke inspanning te vermijden. Maar als u weinig in beweging bent, krijgt u juist meer klachten!

Draaiduizeligheid (BPPD)

Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (BPPD) wordt gekenmerkt door een plotselinge draaiduizeligheid die wordt veroorzaakt door bewegingen van het hoofd.  Met speciale oefeningen kunnen wij ervoor zorgen dat uw klachten sneller zijn verholpen.

Hoofdpijn

De manueel therapeut kan samen met u beoordelen wat de mogelijke oorzaak is en vaak verlichting brengen bij verschillende vormen van hoofdpijn zoals spierspanningshoofdpijn en hoofdpijn die veroorzaakt wordt vanuit de nek (cervicogene hoofdpijn).

Mevrouw met Chronische Pijn

Chronische pijn

Heeft u al langere tijd pijnklachten? Bestaat de pijn al langer dan 3 maanden. Dan spreken we van aanhoudende of chronische pijn. Ook spreken we van chronische pijn wanneer de pijn langer duurt dan de tijd die normaal is voor het herstel van een klacht of blessure. De fysiotherapeuten van Aalstzorg kunnen u ondersteunen bij het verminderen van chronische pijn.