Een sporter wil in beweging blijven

Een sporter wil in beweging blijven en zijn prestaties optimaal kunnen leveren om zijn doel te bereiken. Aalstzorg helpt u hier op een verantwoorde manier verder.

Aalstzorg heeft door de directe samenwerking met diverse sportverenigingen en het aanbieden van sportblessure spreekuren jarenlange ervaring opgebouwd bij het herkennen, behandelen, en begeleiden van sportklachten en blessures. Daarbij is er een gespecialiseerd master sportfysiotherapeut binnen het team opgenomen. Aalstzorg werkt samen met de sportcentra Basic-Fit en City-fit en behandelt en begeleidt de selectieteams van Hockeyclub Zwolle, voetbalvereniging DOS Kampen en Acrogym Wilhelmina Kampen.

Wij staan dichtbij sporters om ze verder te helpen in hun sportieve prestaties. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook een korte handleiding geschreven omtrent het voorbereiden voor een Halve Marathon. Klik daarvoor hier!

Directe samenwerking

Er is een directe samenwerking met CSE-landstede met als doel sporttalenten van de diverse sporten fysiek optimaal te begeleiden. Aalstzorg is binnen CSE aanspreekpunt voor de afdelingen hockey / atletiek / tennis / tafeltennis / squash / acro-gymnastiek/ zwemsport/ judo / golf / hippische sport.

Partnerschap

Aalstzorg is partner van Acrogym Wilhelmina Kampen, Voetbalvereniging DOS Kampen en Hockeyclub Zwolle. Aalstzorg benadert de klacht vanuit het totaalconcept, oorzaak en gevolg, en stemt de behandeling af op de hulpvraag van de cliënt.

Sportfysiotherapie op hoog niveau

Door de samenwerking binnen de praktijk tussen fysiotherapeuten, manueel therapeuten en een master sportfysiotherapeut staat de geleverde zorg en revalidatie op een kwalitatief hoog niveau. Inzet van moderne trainings- en behandeltechnieken, waaronder ook shockwave en dry-needling maken dat de sporter altijd optimale zorg kan verwachten.

De praktijk heeft de mogelijkheid tot het maken van een echo waarmee aard en ernst van een klacht in beeld wordt gebracht en meer sturing kan worden gegeven aan de juiste therapie. Aalstzorg heeft directe contacten met Sportgeneeskunde en orthopeden van ISALA.

Al onze praktijken zijn voorzien van voldoende oefen- en trainingsruimte en er wordt sportgericht getraind en gerevalideerd. Zo zitten wij met onze locatie in Kampen in de Basic-Fit waar wij gebruik mogen maken van de oefenzaal en kunnen wij de sportvelden van DOS-Kampen gebruiken.