Onze collega Lisa heeft zich op 21 september verdiept in Shockwave Therapie en de bijbehorende cursus gevolgd om Shockwave Therapie toe te passen tijdens haar fysiotherapie behandelingen. In deze cursus stond het behandelen van klachten aan de peesplaat van de voet, de achillespees en de schouderpees centraal. De cursus is gevolgd bij het NT-e.

De expertise van Lisa op Sportgebied (Sportfysiotherapie) én Shockwave Therapie zorgt voor een mooie combinatie waardoor het ook ingezet kan worden bij sport gerelateerde pees klachten.

Wat is Shockwave Therapie?

Aalstzorg biedt al enige tijd Shockwave aan in Kampen. Bij het toepassen zorgen drukgolven voor regeneratie, ofwel herstel, van het peesweefsel. Daarbij wordt de ingroei van nieuwe bloedvaten, de aanmaak van eiwitten voor de pees en aanmaak van zenuwweefsel gestimuleerd. Dit leidt tot pijnvermindering en functieverbetering, waardoor herstel plaatsvindt. Op onze pagina shockwave therapie kunt u meer informatie vinden.

Wanneer werkt het goed?

Shockwave Therapie werkt goed bij aanhoudende pijn in pezen of bij klachten in verband met verkalking in de pees. Wilt u meer weten over Shockwave Therapie en de mogelijkheden die er eventueel zijn voor u? Neem dan contact met ons op!