We gaan weer van start

Met onze praktijk organiseren wij iedere maandag een spreekuur voor blessures met onze fysiotherapeut in Kampen. Dit spreekuur is vrij voor alle mensen die sport gerelateerde klachten ervaren en hier een eerste kijk op willen. Een van onze fysiotherapeuten in Kampen, Lisa Groot Koerkamp (MSc Sportfysiotherapie), verzorgt dit spreekuur en helpt je graag verder.

Aanmelden voor spreekuur met de fysiotherapeut in Kampen

Het spreekuur voor blessures vindt iedere maandag plaats van 18:30 tot en met 19:30 op onze locatie aan De Maten 10. Aanmelden voor het spreekuur kan via de website door op deze link te klikken.

Blijven sporten en bewegen

Sporten en bewegen is belangrijk. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft daarom ook een bewegingsrichtlijn opgesteld (https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/producten/beweegrichtlijnen/). Met deze beweegrichtlijn wordt op basis van wetenschappelijk onderzoek een advies gegeven over hoe veel iemand dient te bewegen. Volgens het Ministerie van VWS (bron: Trimbos) is betreft dit:

  • Minimaal 1 uur per dag matig intensief bewegen voor de jeugd (4 tot 18 jaar). Waarvan 3 keer per week spier- en bot versterkende activiteiten.
  • Minimaal 2,5 uur per week matig intensief bewegen voor volwassenen en ouderen. Daarbij ook minimaal 2 keer per week spier- en bot versterkende activiteiten te ondernemen.